Toonrede 2017

| Geen reacties

geachte leden van de Nederlandse Samenleving!

Er klinken veel verschillende geluiden heden ten dage. En dat geeft een veelkleurig resultaat. Zachte klanken die troosten en verbinden. Ritmische die energie en plezier opwekken. Luide dissonante die uiting geven aan frustratie en woede. En dat allemaal in een onvoorspelbare compositie.
Muziek bestaat bij de gratie van afwisseling, van spanning en ontspanning, van contrasten Het is belangrijk dat de komende periode al deze klanken gehoord mogen blijven worden..
We zullen dus ons uiterste best moeten doen te blijven luisteren; want luisteren is de basis van muziek maken. Luisteren naar jezelf, en naar de ander. Ook, en misschien juist, als die een heel ander geluid maakt dan jezelf.
We zijn deel van een heel groot orkest, en de som van de individuele spelers is meer dan het geheel der delen. Dat besef en de ervaring daarvan kan ons helpen in moeilijke tijden. Maar ook het gezamelijk delen van geluk en voorspoed geeft verdieping aan ons leven.
Samengevat: we gaan niet bezuinigen op creativiteit, verbinding en inzet. Met al het talent, ervaring van de spelers zien we de Symfonie der Nederlanden vol vertrouwen tegemoet.

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.Top