Muziek

(Samen)spelen is een belangrijk onderdeel in het werk van Klanklichaam.

“Maar ik ben niet muzikaal…. ”
Houd u niet van muziek? Kent u geen muziek waar u vrolijk van wordt, ontroerd, energie geeft, stil van wordt?

Dan wordt het inderdaad moeilijk. Dat is alles wat nodig is: te luisteren en de muziek u mee te laten nemen “Maar een instrument spelen, dat is toch heel moeilijk?” Het slagwerkinstrumentarium is laagdrempelig en tegelijkertijd enorm rijk aan een groot scala van klankkleuren. De bijeenkomsten worden altijd rustig opgebouwd, afgestemd op de deelnemers.  De muziek kan ritmisch maar ook heel vrij zijn. Druk of heel simpel. Overweldigend of verstild. Wat in u leeft komt tot klinken. “Dat is allemaal leuk en aardig, maar wat levert dat op?”

Allereerst verbinding en energie. Op een directe en plezierige manier maken we weer contact met elkaar. Maar wel meer dan alleen met het hoofd;  het gevoel en het hart doen net zo hard mee. Maar ook de cognitieve en emotionele ontwikkeling wordt door muziek gestimuleerd. Informatie verzamelen, structureren, focus en concentratie, fijnmotoriek, stemmingsregulatie, identiteitsontwikkeling; een aantal van de vele gebieden waarop muziek een directe invloed heeft. 

Over het nut en effect van werken met (muzikale) metaforen vanuit NLP kun je hier een artikel lezen wat hier dieper op ingaat. Muziek-als-metafoor

Naar gelang de vraag en situatie creeƫren we een vorm waarin deze kwaliteiten van muziek optimaal bijdragen aan uw ontwikkeling.

 

Als je kunt spreken, kan je zingen. Als je kunt lopen, kan je dansen.

                                                                                                       Zimbabwaans gezegde


Top