Wie is Klanklichaam?

De drijvende kracht achter Klanklichaam is Joep Everts, 60 jaar, woonachtig in Arnhem: “aan de ene kant ben ik speels; vind het heerlijk om te gaan improviseren. Natuurlijk met muziek, maar ook met tekst, spel, lichaamswerk. En daarin impulsen te volgen, nieuwsgierig, energiek. Maar ook met aandacht voor het detail.”

Aan de andere kant wil ik ook graag weten hoe dingen functioneren: analyseren, observeren. Het hoe en waarom van menselijk gedrag heeft me altijd gefascineerd: waarom handelen mensen zoals ze dat doen? Om te beginnen met mezelf…. Andere mensen beschrijven me als : creatief, humorvol, snelle denker, filosofisch & beschouwend , dromerig, ( soms te) scherp. In mijn leven ben ik voortdurend op zoek naar balans: tussen zinnelijkheid en zingeving, dromen en doen, initiatief nemen en overgave. Ik heb nog geen eenduidig antwoord gevonden, maar vind het proces van het zoeken naar die balans op steeds meer een doel op zich dat inspirerend en vervullend kan zijn.  Praktisch neem ik meer dan 25 jaar ervaring als professioneel slagwerker in vele stijlen mee; Het Gelders Orkest, jazz, pop, muziektheater, afrikaans, etc.

Ik ben 16 jaar fulltime werkzaam als ondernemer. In die hoedanigheid heb ik met een grote variatie van groepen en situaties gewerkt: van kleuters tot VMBO’ers, van directeuren tot monteurs, van individuen tot groepen van 6 tot 300 mensen. Naast een gecertificeerde post-HBO opleiding trainer/coach ben ik NLP-practitioner, volgde de driejarige opleiding bij het ITIP, en daarnaast vele kortere cursussen en workshops.

Voor een uitgebreide CV klik CV.JoepEverts 2020

Zen-boeddhisme en mediteren geeft me rust en richting. Dansen zet me in beweging. Ook zijn belangrijk: zingen (voor mezelf en in een koor), yoga, literatuur en po√ęzie, en natuur. En natuurlijk mijn leven met mijn kinderen en geliefden, mijn vrienden en familie, mijn (vrijwilligers)werk, waar je leven uiteindelijk vorm krijgt.

Als je je met niemand vergelijkt word je wie je bent.

                                                                                                                 Krishnamurti


Top