Workshop leidinggeven: de dirigent!

U geeft leiding. En u heeft hier een vraag over. Naar aanleiding van een concreet probleem, of een ander signaal. Het kan gaan over energie, loslaten of juist er gaan staan, over creativiteit, over verbinding. Of wellicht heeft u geen probleem maar een verlangen om verder te komen, een verdiepingsslag te maken. Met alleen praten of lezen komt u er niet uit. Ik nodig u dan uit om te komen dirigeren. Het dirigeren laat haarscherp horen en zien hoe de vraag vorm krijgt. Maar dat is het begin! De interactie met muziek en medespelers leidt tot nieuwe ervaringen, mogelijkheden. Het is een intense ervaring, confronterend, inspirerend, ontroerend.

U heeft geen muzikale ervaring nodig: u dirigeert vanuit uw eigen klankbeeld. 
Het is eigenlijk heel eenvoudig en tegelijktijd ook weer heel moeilijk…
Iedereen heeft zijn eigen pad. Elke dirigent heeft zijn eigen, unieke stijl. Zie hiervoor het korte filmpje hiernaast. Het gaat soms meer om af- dan aan te leren. Soms is de ervaring met dirigeren het laatste zetje wat iemand nodig heeft om weer een stap te maken, soms is het een begin van een lange reis. Tijdens de sessie wordt u begeleid, ondersteund en uitgedaagd om de vraag zo diep mogelijk te onderzoeken. Uiteindelijk formuleren we een vertaling van de ervaringen naar een praktische toepassing.Deze workshop/training is geschikt voor groepen van 5 tot 25 personen. Afgestemd op de vraag en mogelijkheden zal er een groepsgrootte worden geformeerd waarbij het leerrendement optimaal is. Zie voor de verdere praktische invulling en tarieven de pagina Werkwijze >>

Voor een indruk van het effect van de nonverbale communicatie van een dirigent: kijk onderstaand filmpje eerst zonder, dan met geluid.
Wat valt u op? Klinkt de muziek zoals u het ziet….?


Top