Spelen met stilte

Na de stilte komt muziek het dichtst bij het zeggen van het onzegbare.
Aldous Huxley

Stilte kan ruimte geven, rust. Kan verbinding creeëren. Creativiteit.
Stilte kan ook angst oproepen, ongemak. Leegte.
Vanuit al die stiltes kan muziek, klank ontstaan. Muziek die troost, wringt, beweegt, verbindt, pijn doet, heelt, inzicht geeft. Je weet nooit wat er ontstaat. Dat is het mooie én het spannende….Hoe verhoud je je tot die onzekerheid. En al die muziek komt en gaat. Het enige wat blijft is de aandacht van de musicus en de luisteraar. ….

In dit meditatieve concert combineren we zang, percussie, gitaar, piano, klankschalen en handpan tot een uur durende luisterervaring. De muziek nodigt uit tot reflectie, ontspanning en soms meedoen. De stilte is een essentieel onderdeel van deze beleving. Je kunt zitten, liggen of rustig bewegen, al naar gelang je behoefte. Alle muziek is geimproviseerd, voor de speler en luisteraar een unieke en inspirerende ervaring. Per concert nodig ik een andere musicus of musici uit.
Voor een paar voorbeelden:
Met Vera Westera: https://youtu.be/x6rD8bOyjrc
Met Liesbeth Niesten: https://youtu.be/5nWjHmEUSpo
Met Mohammed al Tayeb https://youtu.be/VfeiLneBjyc

Praktisch: elke eerste zondag van de maand van 10 tot 11
Inloop vanaf 9.30 met koffie en thee.
La Cappella, Oude Velperweg 36a Arnhem
Bijdrage naar draagkracht (richtprijs €10…)

Data: 7-4 /5-5 /2-6 /7-7

Let op de pagina voor eventuele veranderingen. Je kunt je ook mijn nieuwsbrief abonneren om op de hoogte te blijven, of mijn FB pagina volgen. Heb ook een appgroepje waar ik je aan kan toevoegen.
Opgeven is niet nodig maar wel fijn voor de koffie/thee en last-minute changes…


Op 7 april speel ik met Frederique van Domburg

Frederique is theatermaakster in de breedste zin van het woord. Spel, taal, poppen, beeldende kunst, zang… En dat allemaal in dienst van een fijnzinnige, poetische en creatieve geest. Ik kijk erg uit naar deze ontmoeting met zoveel expressieve mogelijkheden. Kijk vooral op haar website!Top