Een liedje om dichtbij te zijn.

Muziek gaat verder waar woorden stoppen, maar waar niet over gezwegen mag worden…
(Victor Hugo).


Je bent iemand met een geliefde in een verpleegtehuis, een ziekenhuis, of een andere plek waar het moeilijk of onmogelijk is om (fysiek) contact te hebben. Of je bent zelf iemand op die plek, en je kunt de ander buiten niet of weinig bereiken.

Ik ga je helpen een liedje te maken voor die ander.  Het liedje kan een troost zijn voor die ander, iets wat ze elk moment van de dag ( of de nacht) kan luisteren. Of meezingen.
En voor jou als maker kan het proces een manier zijn om je gevoelens een vorm te geven en daardoor meer rust in jezelf te creeƫren.
Muziek verbindt, geeft troost, geeft een ander perspectief.

Het geheel gaat online en is heel laagdrempelig, ik begeleid je daarin en maak een liedje naar jouw mogelijkheden en wensen. Iedereen is muzikaal! (En het hoeft niet perfect ;-))

Het gaat in een aantal eenvoudige stappen:  

  • Een gesprek over de bedoeling, ik geef je tips, beantwoord vragen.
  • Je schrijft een tekst van max 16 regels.
  • We kijken samen naar de tekst.
  • Ik ga er een liedje van maken.
  • We luisteren samen het liedje, eventueel nog aanpassingen.
  • Je zingt het liedje in.
  • Ik maak het af, je krijgt een mp3 die je op je eigen manier kan verspreiden.

We overleggen in elke stap, het is een co-creatie!

Zoals gezegd gaat het hele proces online, dus wat voor maatregelen er nog komen kan het doorgaan. Het enige wat je nodig hebt is een computer, internetverbinding en een (ingebouwde) microfoon. Als dat op een of andere manier een probleem is, kunnen we ook de stappen omdraaien: je zingt iets in, en ik maak er een begeleiding bij. Hoe dan ook: het wordt helemaal je eigen lied!

Ik ben zzp’er in de culturele hoek. Mijn agenda is nu behoorlijk leeg… Ik ben op zoek naar subsidie mogelijkheden door dit project. Tot die tijd mag je ervoor geven wat je het waard vindt, c.q. wat mogelijk is. Neem contact op voor meer info en mogelijkheden!


Top