Muziek en Yoga driedaagse

Hier in een kort filmpje alle info!

Ontspannend, inspirerend, verrassend, verbindend.

Muziek en yoga; een prachtige combinatie die elkaar aanvult en versterkt. In de muziek ga je naar buiten en werk je met creativiteit, fantasie, energie, expressie. De yoga brengt je weer naar binnen en voedt je geestelijk en lichamelijk. Zo gaan de dagen in een prachtig ritme waarin je ontdekt, tot rust komt, oplaadt en veel plezier hebt!
Met een open oog en oor ga je je op je eigen niveau en ervaring aan de slag; juist de verschillen tussen deelnemers maken dit proces zo bijzonder en vruchtbaar!

In de werkruimte staat een heel arsenaal aan slagwerkinstrumenten, waar we heel veel verschillende sferen en stijlen gaan creeëren.  We gebruiken daarnaast ook onze stem, piano en als je dat hebt een eigen instrument.  Improvisatie is de rode draad, en daarbinnen zijn vele vormen mogelijk.  Als collectief, solo, in kleine groepen… Bestaande muziek kan daarin ook een element zijn. Je wordt uitgedaagd om je muzikale horizon te verbreden, maar je houdt altijd je eigen regie. Ik begeleid je vanuit mijn passie voor spelen en improviseren en mijn ervaring als musicus en trainer.

De yoga is op dezelfde manier laagdrempelig en uitdagend. Simone Holstege van Adhara Yoga put op een basis van Hatha Yoga uit een veelheid van stijlen en technieken, en speelt in op wat voor dat moment geschikt is. Meditatie kan ook een onderdeel zijn.

Op deze manier voel je je vrijer in je (muzikale) expressie, leer je spelenderwijs andere technieken en stijlen en voedt je je eigen creativiteit!

Een aantal quotes van deelnemers van de driedaagse in september 2018:

  • Met de muziek meegenomen worden in vrijheid van geluid maken, elkaar opzoeken met ritmes of klank, volgen of juist niet, waardoor je weer gaat spelen, dat is toch wel heel bijzonder.
  • De yoga vond ik erg aangenaam en passen bij het moment van de dag. En dat ik, hoewel ik al een paar jaar aan yoga doe, door nieuwe of andere houdingen  weer  nieuwe dingen bij mijzelf tegenkwam.
  • Ik vond:  rust, ontspanning én spanning vinden in je lijf, weerstanden, spelen, structuur én vrij voelen.
  • Top vond ik ook het volgen van de stroom. Er werd goed aangevoeld wat op een bepaald moment nodig was door de trainers. Bijv. de 5 ritmes dansen op zaterdagavond of het opschuiven van het programma zodat er wat langer en op het juiste moment gewandeld kon worden.

 

Het eten wordt verzorgd door Sanne Meijer van Kokoschka. Zij is een ervaren kok die met veel fantasie en smaak de vegetarische maaltijden zal verzorgen. Een goede maaltijd is de basis voor bijzonder verblijf!
We verblijven in De Clinge een mooie accommodatie in het prachtige natuurgebied de Drentsche Aa, waar we een aparte vleugel tot onze  beschikking hebben. Naast de gezamelijke ruimte waar we musiceren en yoga beoefenen zijn er 8 slaapkamers. Waarschijnlijk deel je een daarvan met een cursusgenoot. Het is ook mogelijk je tentje in de tuin op te zetten!

Het programma is een mix van vaste onderdelen en ruimte voor invulling n.a.v. de ervaringen.

Globale dagindeling:
7.30   – 9.00        yoga
9.00   – 10.00     ontbijt
10.00 – 12.30     muzieksessie
12.30 – 14.00      warme lunch en rust
14.00 – 16.00     muzieksessie
16.30 – 18.00      yoga
18.00 – 19.30      avondeten
20.00   – 22.00   sessie

Praktisch:

Zeegse (Drenthe);  ntb weekend in september

Aantal deelnemers: max 12.

Kosten en inschrijven:

€ 420 inclusief BTW. Daar valt alles onder: verblijf, instrumenten, begeleiding, eten en drinken!

Ik wil meedoen!

Schrijf je in via het contactformulier met je naam, contactgegevens, leeftijd, evt instrument, evt dieetwensen.

Ik wil meer weten:  bel, mail, of app me! 0627436363

 

 

Algemene voorwaarden Muziek en Yoga 3-daagse van Klanklichaam zijn van toepassing.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.Top